Şifalı bitkilerden Çam Fıstığı, Çam Fıstığı nedir
Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2019 10:49
Şifalı bitkilerden Çam Fıstığı, Çam Fıstığı nasıl kullanılmalı,Çam Fıstığı faydaları, Çam Fıstığı şifası, Çam Fıstığı nedir
Diğer isimleri: irmik fıstığı
Hasat zamanı ve şekli: kozalaklar olgunlaştığında toplanıp fıstıklar çıkarılır. Kabukları kırılıp ayıklanır.
Kurutma Usulü: güneşte
Kullanma Usulü: Kuvvet macunu yapılır. Şam tatlısı, irmik helvası yapımında kullanılır. Aşure ve birçok tatlının terkibine girer.
Kullanılan Kısımlar: tohumlar.
Şifası: kuvvet verici, afrodisiak, felç, titreme, mide ekşimesi ve mide yanmalarına karşı kullanılır.
Zehirlilik durumu: zehirli değildir.
Çeşitler: üç çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: Akdeniz iklimi ağacıdır. Sahil kuşaklarında yetişir.
Uyarılar: kozalaklar olgunlaşmadan ve orman idaresinden izinsiz hasat yapılmamalıdır.
Muhteviyatı: Protein yüksek oranda yağ, selüloz, esans vs.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.