Şifalı bitkilerden Çakal Eriği, Çakal Eriği nedir
Şifalı bitkilerden Çakal Eriği, Çakal Eriği nasıl kullanılmalı, Çakal Eriği faydaları, Çakal Eriği şifası, Çakal Eriği nedir
Diğer isimleri: Güvem eriği
Hasat zamanı ve şekli: çiçekler çiçeklenme döneminde toplanıp kurutulur. Meyveler olgunlaştığında toplanıp tane veya kurutulmuş olarak değerlendirilir. Yapraklar ilkbahardan yaz ortalarına kadar toplanıp kurutulur.
Kurutma Usulü: meyveler güneşte, çiçek ve yapraklar gölgede kurutulur.
Kullanma Usulü: Kaynatma ve demleme. Bir avuç kuru meyve 1 lt su ile kaynatılıp günde 2-3 bardak içilir. Çiçeklerden b ir tutam bir cezvede kaynatılıp içilir ve gargara yapılır.
Kullanılan Kısımlar: meyve, yaprak, çiçek
Şifası: meyve kabız, yapraklar da kabız etkisine sahiptir. Çiçekler kurt düşürücü ve idrar artırıcıdır. Meyveler ağrıları keser, üşütmelere iyi gelir. Çekirdek içleri müshildir. Meyve kanı temizler, idrar yolu iltihaplarını giderir. Ağız ve boğaz iltihaplarını iyi eder.
Zehirlilik durumu: zehirli değildir.
Çeşitler: bazı alt türleri vardır.
Yetişme Ortamı: orman içleri ve çalılıklarda.
Uyarılar: meyve aşırı yenmemelidir.
Muhteviyatı: pektin, amidalin, şekerler, organik asitler, glikozitler, flouron, tanen, reçine, Ca, Mğ, P, katı yağ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.