SICAKLAR TARHANACILARA YARADI
Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2015 13:19
Hava sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyir etmesiyle tarhana üreticisinin yüzü güldü.
Kahramanmaraş’ın vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden olan tarhana ve firiğin imalatı seri üretime geçti.
Çorbalık, çerezlik, kekikli, biberli gibi türleriyle satışa sunulan tarhana, yurt geneli başta olmak üzere Avrupa’da birçok ülkeye ihraç ediliyor.
Kahramanmaraş’a bağlı Osmanbey Mahallesinde yer alan 150 hanenin ekmek teknesi olan tarhananın yıllık üretim kapasitesi 20 ile 2 bin 500 ton arasında değişiyor.
Osmanbey mahalle muhtarı Latif Simsar, “Biz tarhanacılıkla uğraşıyoruz. Geçim kaynağımız tarhanacılık. Köyümüzün yüzde 80’ni tarhana yapıyor. Tarhana sezonumuz başladı. Buğday dövme oluyor, dövmeye tuz katıyoruz, dövme ile pişiyor bu. Tuz kekik normal olanı, doğal olan yoğurdumuz, taze yoğurt katıyoruz” dedi.
KAYNAK: İha
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.