Latince Adı: Salvia virgata.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Çiçeklenme döneminde toprak üstü kısımları biçilir. Kurutulur veya taze olarak kullanılır.
Kurutma Usulü: Gölgede.
Kullanma Usulü: Öğütülüp yaralara ekilir. Kaynatılıp pasuman yapılır. 1 yemek kaşığı bitki kaynatılıp içilir. (1 bardak suda)
Kullanılan Kısımlar: Toprak üstü kısımları.
Şifası: Haricen yara iyileştirici, iltihap giderici, gastrit (Kantaron ve balla), kalın bağırsak iltihabında (kolit) kullanılır.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Yetişme Ortamı: Dere yamaçlarında, orman içlerinde yetişir.
Muhteviyatı: Uçucu yağ, reçine.
Kaynak: Haber Merkez