Latince Adı: Arachis hypogaea.
Diğer Adları: Amerikan fıstığı.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Bitkinin toprak kısımları sarardıktan sonra sökülüp temizlenip kurutulur.
Kurutma Usulü: Güneşte.
Kullanma Usulü: Yağı çıkarılır. Tohumlar (iç fıstık) kavrularak toz halinde dövülerek veya çerez olarak tüketilir.
Kullanılan Kısımlar: Tohumlar.
Şifası: Yağı yumuşatıcıdır. Meyveleri (fıstık içi), kuvvet verici (bal veya kuru üzüm ile dövülerek)
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Yetişme Ortamı: Ilıman iklimler.
Uyarılar: Aşırı tüketenlerde zona, sivilce ekzema görülebilir.
Muhteviyatı: Yağ, arankin, olein, lignoserin, palmitin, stearin, gliserit, linol, albümin, Na, Ca, Mg, Fe, P vitaminleri, arakin, kolin, betain bulunur.
Kaynak: Haber Merkez