Latince Adı: Avena Fatua.
Hasat Zamanı ve Şekli: Başaklar tam olgunlaşmadan biçilip, kurutulur. Harman edilir. Daneler saplardan ayrılır.
Kurutma Usulü: Güneşte.
Kullanma Usulü: Lapa, demleme ve gıda olarak kullanılır. 50 gr yulaf 1 litre suyla haşlanıp demlenir. Günde 3-4 bardak içilir.
Kullanılan Kısımlar: Olgun daneler.
Şifası: Çıbanları olgunlaştırır (lapa), idrar arttırıcı, kuvvet verici, ishal yapıcı, yatıştırıcıdır. Böbrek taşlarına, uykusuzluğa, saraya iyi gelir, kan söktürücü, dinlendirici, hazmı kolaylaştırıcıdır ve çocuk maması olarak kullanılmaktadır.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: Kültür yulaf çeşitleri vardır.
Yetişme Ortamı: Kültür çeşitleri tarlalara ekilir. Yabani türler diğer ekin tarlalarında veya kültür arazilerinin kenarlarında yetişir.
Muhteviyatı: A-B-K-E vitaminleri, mineral maddeler, sabit yağ, karbonhidrat, azotlu maddeler, albümin, asitler vs.
Kaynak: Haber Merkezi