Latince Adı: Raphanus raphanistrum.
Diğer adları: Turp Otu
Hasat Zamanı Ve Şekli: Yapraklar taze iken toplanır, kökler çiçeklenmeden önce sökülür kullanılır.
Kurutma Usulü: Kurutulmaz.
Kullanma Usulü: Yapraklar taze iken salata olarak tüketilir. Kökler salata veya usaresi çıkarılarak değerlendirilir. Haricen ağrıyan yere sürülür.
Kullanılan Kısımlar: Yaprak, kök ve tohumlar. (sabun sanayinde)
Şifası: İştah Açıcı, ağrı dindirici, böbrek taşlarını düşürücü. (öz suyu)
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Yetişme Ortamı: Yol ve su kenarların, boş araziler.
Uyarılar: Kök dahilen fazla alınmamalıdır.
Muhteviyatı: Hardal esansı, Vitamin C, tohumda: yağ vs.
Kaynak: Haber Merkez