Latince Adı: Amarantus Paniculatus.
Diğer Adları: Pazı, kuş yemi, yabani horoz ibiği.
Kurutma Usulü: Gölgede.
Kullanma Usulü: Haricen banyo veya lapa halinde basurlara karşı kullanılır.
Kullanılan Kısımlar: Yapraklı saplar.
Hasat Zamanı ve Şekli: Çiçeklenme döneminde yapraklı kısımlar toplanıp kurutulur veya taze olarak kullanılır.
Kullanılan Kısımlar: Yapraklı şapkalar.
Şifası: Basura karşı kullanılır. Sebze olarak da tüketilmektedir.
Çeşitleri: Değişik türleri vardır.
Yetişme Ortamı: Bahçe ve tarlalarda bol miktarda yabani olarak yetişir.
Muhteviyatı: C vitamini, kolin, betain, protein, albuminli maddeler, kversetin, glikoz ve ramnoz ile bilinmeyen maddeler.
Kaynak: Haber Merkezi