Latince Adı: Datisca cannabina.
Diğer adları: Dadiska keneviri.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Ağaçlaşmış dallar ve yapraklar her zaman toplanır
Kurutma Usulü: Gölgede.
Kullanma Usulü: 1 tutam kuru bitki yarım litre suda demlenir. Günde 3 kez 1’er yemek kaşığı alınır.
Kullanılan Kısımlar: Ağaçlaşmış dallar ve yapraklar.
Şifası: İpeklikler için kökünden sarı boya elde edilir. Mide asidini düşürücü iltihap kurutucusudur. Mide ülserinde, sindirim sistemi spazmlarında kullanılır.
Zehirlilik Durumu: Fazla kullanılmamalıdır.
Çeşitleri: Birkaç çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: Geçit iklimlerinde serin ve nemli ortamlarda yetişir.
Uyarılar: Doktor kontrolünde kullanılmalı.
Muhteviyatı: Flavonid, datisein, glanginozit, aglikon, datisein.
Kaynak: Haber Merkez