Latince Adı: Prunus cerasus, Cerasus velgaris.
Diğer adları: Fişne
Hasat Zamanı Ve Şekli: Meyveler olgunlaştığında toplanır. Saplar ayrılır yıkanıp kurutulur.
Kurutma Usulü: Meyveler güneşte saplar gölge havadar yerlerde kurutulur.
Kullanma Usulü: Meyveler yenir, reçeli ve şurubu yapılır. Saplar 100 cc su ile 3 gr kaynatılır içilir.
Kullanılan Kısımlar: Meyveler, kuru saplar.
Şifası: Meyve ve meyve suyu kuvvet verici, ishal kesici, kabız, öksürük kesici, serinlik verici. Saplar kabız, ishal kesici, zayıflatıcı, kuvvet vericidir. Zamkı da yara iyi edici, bağırsak iltihaplarını gidericidir ve yaralara haricen sürülür.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: Yabani vişne, deli vişne, macar vişnesi, Kütahya vişnesi
Yetişme Ortamı: Her yerde yetişir.
Uyarılar: Fazlası kabızlık yapar
Muhteviyatı: Organik asitler, glikozitler, A-C vitaminleri, potas tuzları, tanen, şekerler.
Kaynak: Haber Merkez