Latince Adı: Vitis vinifera.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Daneler tatlandığında makasla kesilerek toplanır. Taze olarak tüketilir veya kerevetlerde, sergilerde kurutulur. Kaynatılarak pekmezi ve şırası yapılır.
Kurutma Usulü: Yarı gölgede ve güneşte.
Kullanma Usulü: Taze, kuru, pekmez ve şıra olarak tüketilir. Yapraklarından sarma yapılır.
Kullanılan Kısımlar: Meyveler ve yapraklar.
Şifası: kuvvet verici, idrar arttırıcı, yatıştırıcı, müshil, düşük kan basıncı önleyici, kansızlığı giderici. Yapraklardaki tanen nedeniyle kan durdurucu, kabız ve sivilcelerde cerahat toplayıcı, çok lezzetli sarma yemeğinde kullanılır.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: 1255 çeşit üzüm vardır.
Yetişme Ortamı: Aşırı soğuk olmayan her yerde yetişir.
Uyarılar: Kuru üzüm çekirdeği ile yenmelidir. Zihinsel yorgunluk, unutkanlık, kişilik kayıplarında 40 gün mercimekle yenilmelidir.
Muhteviyatı: Glikoz, tanen elma ve cinen asidi, vitaminler, mineral, maddeler, yağ, mum, esans.
Kaynak: Haber Merkez