“Bilgi üretmek, ürün üretmek, nesil üretmek çok önemlidir. Üreten toplumlar her zaman başarılı ve mutlu oluyor. Üretmeyen insanlar, devletler, kurumlar çökmeye mahkumdur. Üreten ülkeler yarının güçlü ülkeleridir” diyen Eminer, “Ne kadar üretirsek o kadar güçlü oluruz” dedi.
Sürekli değişim ve gelişim evresiyle sınırları zorlayan Erset Platform, yurtiçi ve yurtdışı satış ağlarıyla makine sektörüne Kahramanmaraş’ta yeni bir soluk kazandırdı. Covıd-19 süreci ve sektöre olan etkilerini gazetemize değerlendiren, Erset Platform Genel Müdürü Alaaddin Devlet Eminer, Üretim ve Ar-ge çalışmalarına durmaksızın devam edildiğini ve Erset Platform’un geniş ihracat ağıyla kent ekonomisine katkı sağladığını belirtti.
GENİŞ İHRACAT AĞI
yanı sıra müşteri talep ve önerilerini de önemsediklerini belirten Erset Platform Genel Müdürü Eminer,
“Erset platform olarak özellikle inşaat sektöründe yük ve insan taşımaya yönelik ürünler yapıyoruz. Piyasanın ihtiyaçlarına göre yeni ürünler geliştiriyoruz. Müşteri talepleri doğrultusunda değişiklikler yaparak, müşteri memnuniyeti ile kendi ürün çeşitliliğimiz arttırmayı hedefliyor, üretim ve Ar-ge faaliyetlerine de devam ediyoruz. 40’a yakın ülkeye doğrudan ihracat yapıyoruz. Sadece ürün satmak değil, sonrasında ürünle ilgili tüm teknik hizmetleri veriyoruz” ifadelerini kullandı.
‘BOĞULURKEN ÇIRPINMA ÇABASI’
Pandemi süreci ve devlet destekleri hakkındaki fikirlerini de aktaran Eminer:
“Borcun üzerine borç, borçlanmayanı borçlandırmak ya da borçluyu daha da borçlandırmak gibi yöntemlerle ekonomiyi döndürmek doğru değildir. Bu tür çalışmalar sadece boğulurken çırpınmaya benziyor. Çırpındıkça daha çok batıyor. Halbuki faiz tuzağından insanları kurtarmak lazım. Bu süreçte vatandaşları faize sürüklemek yerine alacakların ertelenmesi daha doğru olurdu. Pandemi sürecinde SGK prim ödemeleri ve gergileri ertelenseydi işletmeler biraz da olsa nefes alırdı. Ne yazık ki böyle bir çalışma olmadı, ayrıca vatandaşlar kredilere teşvik edildi” şeklinde konuştu.
ÇALIŞMALARIMIZ DURMADI
Covıd-19 sürecinde Erset Platform olarak gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade eden Eminer, her krizden bir fırsat doğduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı:
“Pandemide krizden fırsat çıkaranlarda, etkilenenlerde oldu. Makine imalatı sektöründe yurtiçi firmalar olumsuz etkilendi. Karayolu ile yurt dışına ürün gönderilen ülkelerde sınır kapılarının kapanması ve tedbirlerin arttırılması dolayısıyla hem maliyetler hem süreler arttı. Sevkiyatlarda problemler oluştu. Deniz yolu ticaretimizde çok fazla sıkıntılar yaşanmadı. Süreçte deniz yolu ile ihracatlarımızı devam ettirdik. Pandemi sürecinde çalışmalarımızı durdurmadık. Sokağa çıkma yasaklarında dahi özel izinlerle çalışmalarımıza devam ettik.”
DIŞA BAĞIMLILIK AZALMALI
Dışa bağımlılığın azalması yönünde çalışmaların artması gerektiğine değinen Eminer,
“Ne kadar üretirsek, bir o kadar güçlü oluruz. Bilgi üretmek, ürün üretmek, nesil üretmek çok önemlidir. Üreten toplumlar her zaman başarılı oluyor. Üreten insanlar mutlu oluyor. Üretmeyen insanlar, devletler, kurumlar çökmeye mahkumdur. 20 yıl önce kimsenin beğenmediği Çin şu an üretim gücü ile süper devletlere kafa tutuyor. Üretim kapasitesi ülkeler yarının güçlü ülkeleridir” ifadesini kullandı.