Fuarın Kahramanmaraş’ın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağladığını söyleyen Başkan Erkoç, “okuma kültürümüzü geliştirdiğini ve şehrimizin vazgeçilmez etkinliği haline geldiğini görmekten gururluyuz” dedi.
İşte Başkan Erkoç’un açılış konuşması;
“Toplumların gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden biri o toplumu oluşturan bireylerin toplum alışkanlığı durumudur. Günümüzde az okuyan toplumların terörün kucağında pençeleştiğine şahit olmaktayız. Kitaptan uzak toplum oluşturan toplumda görgü kurallarına uyulmaz. Kaba ve küstah davranışlar yaşamın içinde yerini alır. Küreselleşme istilasına uğranılan bir dönemde yazılı kültürümüze dönmemiz çok önemlidir. Okuyan bir nesil için kütüphanelere ve yayınevlerine büyük işler düşmektedir. Kitap fuarları okuyucular, yayınevleri ve yazarlar açısından buluşma noktasıdır. Kahramanmaraş’ta okuma kültürünü geliştirmek adına büyük çabalar sarf ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana şiirin ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta bu tür bir etkinliğin eksikliğini hissettik. Göreve gelir gelmek bu çalışmaları başlattık. Her yıl daha büyük katılım gerçekleşiyor.
Türkiye’nin zengin petrol kaynakları ve altın madenleri yok. En büyük sermayemiz beşeri ve sosyal sermayemiz. Bunu da en güçlü hale getirmenin yolu okumaktan geçiyor. İnsanlarımızın bilgiyle buluşması gerekiyor ve bunun için de okumak gerekiyor. Milli eğitim bakanlığı ile imzaladığımız protokolde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Türkiye’mizin en büyük sermayesi insanı, en büyük gücümüz cesaretimizdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hamd olsun Türkiye’miz son 15 yılda yeni bir atılım gerçekleştirdi. Biz de onun açmış olduğu yeni yolda yürümekteyiz. Kahramanmaraş artık saklı bir köşe olmaktan çıkmış durumda. Türkiye’deki birçok insanın uğrak noktası haline geldi. Bugün Kahramanmaraş’ımız nasıl istiklal mücadelesinde en önde yer aldıysa, istikbal mücadelesinde de en önde yer alacak. İstikbalimizin öncülerinin oluşturduğu ruhta da Kahramanmaraş’ın çok büyük etkisi olduğu inancındayız.”