Ziyarette Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Ne yapıyorsak şehrin yüz yıllık ihtiyaçlarını karşılamak için yapıyoruz” dedi.
Özel İdare Binasının yıkılıp çevresi dönüştürülmezse bir müddet sonra o bölgede ticari hareketlilik olmayacağının altını çizen Başkan Güngör konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Özel İdare Binası bugünün yapı standartlarının altında kalıyor. Aslında yıkma sebebimiz ilk bu değildi; fakat yıkarken gördük ki, beton oranı demir oranından yüksek. Tüm bunları ortaya koyduğumuzda bu binanın yıkılması şehrimiz için hayırlı olur. Fakat sadece bina olarak düşünmeyin. Çevresiyle beraber dönüştüğünde şehre katma değer olur. Artık insanlar daha geniş, daha konforlu yerleri tercih ediyor. Oraları dönüştürmezsek çevresindeki esnaflar müşteri bulamayacaklar.”
Şehir altyapısında köklü yenileme gerektiğini savunan Başkan Güngör şunları söyledi: “Bu şehrin kanalizasyon altyapısının yenilenmesi gerekiyor, içme suyu altyapısının yenilenmesi gerekiyor, yağmur suyu altyapısının yenilenmesi gerekiyor. En ufak yağmur yağınca her taraf göl oluyor. Altyapı projeleri için Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bu şehre yüz milyon avro para geliyor.”
"150 MİLYON VER YÜZÜMÜ DÖNERSEM NAMERDİM"
İnşaat maliyetlerindeki artışın Kahramanmaraş’taki yatırımları da etkilediğine dikkat çeken Güngör, İmran Kılıç köprüsüne ilişkin şu bilgileri verdi: “Mütahit; yemin ederim şuan 150 milyon Türk Lirası ver, bu ihaleye yüzümü dönersem namerdim, diyor. Biz, bu ihaleyi 75 milyon Türk Lirasına verdik. İmran Kılıç Köprüsü (Önsen) bizim Çanakkale köprümüzdür. Mütahit haklı, biz de haklıyız. Fakat haklı olmayan fahiş fiyat artışları. Onları da çözeceğiz. Hiç bir projemizi eksik veya yarım bırakmayacağız."
Uluslararası Gazeteciler, İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği Genel Başkanı Kenan Onaran ise UGİYAD’ın faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Başkan Güngör’e, internet gazeteciliği yasasının önemini anlatan Başkan Onaran, “İnternet Yasasının Eksikliği gazeteci enflasyonunun en büyük sebebidir” dedi.
Başkan Onaran konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Teknolojinin gelişmesiyle toplumda gazetecilik anlayışı ve algısı da değişti. Bu durum ise yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu gerçeğini de beraberinde getirdi. Basılı olarak yayın hayatını sürdürmeye çalışan süreli yayınlar can çekişiyor. Gazetelerin maliyetlerinin her geçen gün artması, internet haber siteleri ve sosyal medya ağlarına erişilebilirliğin yaygın olması, mesleki kriterlerin aranmaması ve maliyeti daha az olduğu için internet haber sitelerine yönelimin artması, ülkemizde ‘Gazeteci Enflasyonuna sebep olmaktadır. Bu işin standartlarını belirleyen bir internet yasasının olmaması da Gazetecilikle hiçbir ilgisi olmayan kişilerin sektöre girişini kolaylaştırmakta bu durum da ‘Gazeteci Enflasyonu ’nu körüklemektedir. Kısacası internet yasasının eksikliği gazeteci enflasyonunun en büyük sebebidir. Ne zaman ki kapsamlı bir internet yasası çıkartılarak bu işe bir standart gelir, o zaman bu işe kalite gelir.”