Türkoğlu’nda yeni projeler ile hizmete durmadan, yorulmadan devam

Türkoğlu’nun bambaşka bir kimliğe bürünmesinde başrol oynayan Belediye Başkanı Osman Okumu, yeni dönem projeleri ile hedef çıtasını yükseltti.

2014 yılından bu yana durmadan, yorulmadan çalışan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’na kazandırdıklarını ve kazandıracaklarını açıkladı.

Cumhur İttifakı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Okumuş, Türkoğlu’nda Cumhur İttifakı uyum içerisinde çalışan en iyi ilçe olduğunu söyledi. Okumuş; “Aday adaylığı sürecinden beri çalışıyoruz. Bu dönem Cumhur İttifakı ile birlikte sahaya girdik. Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı ile beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımız sonucunda olumlu sonuçlar alıyoruz ve her geçen gün de almaya devam ediyoruz. 2004 yılından beri AK Parti’de her seçimde oyları artırarak geldim. 2019 seçimlerinde de yine oranlarımızı artırarak sonuca gideceğiz. Türkoğlu’nun 5 yılda aldığı yatırımlar vatandaşta karşılık buldu. İki Partinin birleşmesi önemli, ama taban birleşmesi de önemli. Türkoğlu’nda Cumhur İttifakı olarak uyum içerisinde çalışan en iyi ilçeyiz diyebilirim. Tabanda çok güzel bir yankı buldu. Seçim büromuza katılımlar her gün devam ediyor. İlçeler içerisinde en canlı seçim bürolarından bir tanesi bizimki. Cumhur ittifakı hem sahada aktif hem de seçim bürosunda aktif” dedi.

İMAR VE SOSYAL ALANLAR İNŞA ETTİ

Türkoğlu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Osman Okumuş açıklamalarında daha yaşanabilir bir kent inşa ettiklerini belirterek, ilçeye gelen memurların ilçede kalmaları adına büyük çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkoğlu’na belediye başkanı seçilmeden öncesinde de ilçenin sorunlarına hakim olduğunu belirten Okumuş, sosyal alanlar konusunda da çağ atladıklarının altını çizdi. Okumuş; “Türkoğlu Kahramanmaraş’a en yakın ilçe. Beyoğlu Belediye Başkanlığım döneminde Türkoğlu’nun sorunlarına hakimdik. En büyük sorunlardan bir tanesi de Türkoğlu’na gelen memurların merkezden servis kullanmasıydı. Türkoğlu’nda oturmuyorlardı. Biz bunun gerekli çalışmalarını yaptık ve seçimden sonra hemen projelere başladık. İlk olarak bir memurun Türkoğlu’nda kalabilmesi için iyi bir imar planı olması lazım dedik. O günlerde 3 tane müteahhit vardı, bugün 20’nin üstünde müteahhit var. Bu çalışmamızdan sonra memurlarımız Türkoğlu’nda kalmaya başladı. Aynı zamanda sosyal alanlar konusunda Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yeni projeler geliştirdik. Sosyal alanlar konusunda da Türkoğlu cıvıl cıvıl oldu. En büyük projelerimizden bir tanesi Türkoğlu’nun kalbi olan 90 tane işyerinin olduğu bir alan vardı. Burası çok atıl durumdaydı. Bu alanda pasaj şeklinde bir belediye binası vardı. Belediye binası ilçe için çok önemlidir. Bir proje çalışmasını yaptık ve 13 dönümlük alana 13 ayda bir belediye hizmet binası hizmete sunduk. Bu alana büyük bir kent meydanı oluşturduk. Türkoğlu’nun kalbinde harika bir meydan oluşturduk. Büyük şehirlerde bile bu tür meydanları oluşturmak kolay değil. Bizim boşalttığımız binaların yerine bina yapmadan halka açık bir alana dönüştürdük. Meydana bakan evleri AK Evler diyerek beyaza boyadık. Bu alandaki derenin ve AK Evlerin bulunduğu bölgeyi adeta bir metropol kent haline getirdik. Bisiklet yolları, yürüyüş yolları, oyun parkları, at binicilik ve okçuluk eğitimi gibi sosyal alanlar oluşturduk” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE SPOR YATIRIMLARI

Türkoğlu’nda göreve başladığında spor anlamındaki eksikleri tespit edip hemen çalışmalarına başlayan Osman Okumuş, ilçenin ekonomisi adına da önemli adımlar attı. Başkan Okumuş açıklamalarında; “Gençlerimize yönelik birçok proje geliştirdik ve hayata geçirdik. Şu anda Türkoğlu’muzda 4 tane futbol sahamız var ve hepsi de tam aydınlatmalı. Bunlardan 2 tanesi doğal çim, 2 tanesi de suni çimli. 2014 yılında futbol sahayı yoktu. Mahallelerimize de halı sahalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Vatandaşların Türkoğlu’nu sevmesi, esnafların kazançlarının artması adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cezaevine gelen memurlar bugün gelinen noktada Türkoğlu’nda yaşamayı tercih ediyorlar. Bu da doğrudan Türkoğlu ekonomisine de katkı sağlamış oluyor. Bizim amacımız hem esnafın hem de vatandaşın gelir seviyesini yükseltmektir. Mahir Ünal Caddesi üzerinde bulunan arsaların 6 kata çıkmasından sonra Türkoğlu’nda çok büyük gelişmeler yaşandı. Belediyecilikte ekonomi anlamında kalkınmalara da zemin hazırlamak gerekir. Bugün Türkoğlu nüfusu en hızlı artan ilçe. Ekonomi anlamında da birçok projemiz var. Gıda Organize sanayisinden seracılığa kadar birçok proje geliştiriyoruz. Ekonomi anlamında Türkoğlu başı çeken ilçelerden bir tanesi olacak. Sosyal belediyecilik anlamında Türkoğlu belediyesi vatandaşların doğumundan ölümüne kadar gönlüne dokunuyor. Çocuklarımızın doğum hediyelerinden okula başladıklarında kırtasiye masraflarına kadar destekte bulunuyoruz. Kadınlarımıza yönelik kurslar, sergiler düzenliyoruz. Yetim çocuklarımız ile ilgili etkinlikler düzenliyoruz. Yaz spor okulları programları devam ediyor. Şehit ailelerimizin yakınlarına özel gezi programları düzenliyoruz. Biz Türkoğlu’nda sosyal anlamda bütün vatandaşlara dokunuyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ DÖNEM PROJELERİNİ AÇIKLAYAN OSMAN OKUMUŞ “TÜRKOĞLU’NDA HER TÜRLÜ HİZMET YERİNE ULAŞTI. ARTIK DAHA İYİSİNİ YAPMA ZAMANI” DEDİ. İŞTE OSMAN OKUMUŞ’UN PROJELERİ VE AÇIKLAMALARI

İKİNCİ ETAP MİLLET MEYDANI

Belediye başkanlığı olarak çıtalarımız yükseldi. Bundan sonra daha ileriye hizmet taşımamız lazım. Halkın AK Parti’ye 16 yıldır verdiği destek Türkiye’nin çağ atlamasını sağladı. 16 yıl içerisinde çok fazla seçimler atlatıldı ama vatandaş da her şeyin farkında. Büyük oranda hizmetler yapıldı. Bizim dördüncü dönemimiz olacak. Bu anlamda daha fazla çalışmamız gerekiyor ve projelerimizin üzerine katlamamız gerekiyor. Amacımız bu dönem içerisinde Kahramanmaraş’ımızın Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçesinden sonra Türkoğlu’nu merkez ilçeleri statüsüne girdireceğiz. Bu benim için de zirve olacak. Kent meydanı şu anda 25 bin metrekare civarında. 2 ay sonra yeni hükümet konağını taşıyacağız. Eski yerini de yıkıp, tabanı otopark olacak şekilde üstü Atatürk anıtı merasim yeri olacak. İçerisinde mescitler ve Türkoğlu Evi olacak. Türkoğlu evinde meydan kıraathanesi olacak ve üst katı da komple kütüphane olacak. Kent meydanına katacağımız diğer proje de meydanın karşısında bir lise var. Bu liseyi de başka bir yere daha modern şekilde taşıyacağız ve orayı da meydana katacağız. Bu kısımda ticari alanlar da oluşturacağız. Bu meydan bittiğinde 45 bin metrekareye ulaşacak ve yıllarca Türkoğlu halkının hizmetinde olacak. Türkoğlu ne kadar büyürse büyüsün bu proje uzun soluklu bir proje olduğu için Türkoğlu’na yetecek.

10 ADET HALI SAHA VE SOSYAL TESİS

Gençler ve çocuklarımızla ilgili spor alanlarımız yoktu. Öncelikli olarak Türkoğlu merkez etrafında yürüyüş alanları olan tam aydınlatalı yanında aqua parkı olan bir spor kompleksi yaptık. Beyoğlu’nda zaten vardı. Şekeroba’ya da harika bir spor kompleksi yaptık. Kılılı’ya yaptık. Biz geldikten sonra Türkoğlu’nda 4 tane tam aydınlatmalı futbol sahası yaptık. Köylerden Mahallelere dönüşen yerlere de 10 tana halı saha yaptık. İnşallah bu dönemde yine 10 tane mahallemize halı saha yapmayı düşünüyoruz.

ABDÜLMAHİDHAN KÜLTÜR MERKEZİ

Şuanda Abdülhamit Han kültür merkezinin yüzde atmışı tamamlandı. Medine Tren istasyonu mimarisinde modelinde ve onun isminde Abdülhamit Han Kültür Merkezini yapıyoruz. Kültürel alanda Türkoğlu’muzu basamak atlatacak projelerden bir tanesi, yüzde kırkını da bu dönemde tamamlayacağız.

GENÇLİK MERKEZİ

Abdulhamit han Kültür Merkezinin yanına spor tesislerinin olduğu yerde gençlik merkezi konsepti yapacağız. Gençlerimizin vakit geçirebileceği kötü alışkanlıklardan uzak duracağı ve içerisinde kütüphanelerinde bulunduğu gençlik merkezi oluşturacağız. Önce geleceğimiz olan gençlerimizin gönüllerine gireceğiz.

MİLLET KONAKLARI

23 Nisan parkı içerisine çok amaçlı millet konağı ve taziye evleri ile beraber vatandaşlarımızın bir çok etkinliklerini gerçekleştirdiği, bayanların toplantılarını yapabileceği millet konakları.

NOSTALJİK ve EKOLOJİK KÜLTÜR KÖY

Bir eski köy tasarladık. İçerisinde ekmek yapan kadınlar, bunları satan kadınlar. Eski evler, hayvancılıkla ilgili organik üretimlerin yapıldığı besicilik yapıldığı örnek tarihi nostaljik bir köy olacak.

SÜRÜCÜ ADAYLARINA EĞİTİM PİSTİ

Taş ocağı mevkiine ehliyet alacak olan vatandaşlarımızın birebir trafikten uzak rahat bir yerde eğitim almalarını sağlayacak trafik eğitim pisti yapacağız. 100 dönüm civarında. lambaları, kasisleri olan bir pist. Bu pistin yanına piknik mesir alanı yapacağız.

BÜYÜK MAHALLELERİMİZE MİLLET BAHÇELERİ

Şekeroba’ya millet bahçesi yapacağız, içerisinde yüzme havuzu, taziye evi, millet konağı, düğün salonu, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, dinlenme alanları ve lavabolarıyla beraber bölgenin en büyük parklarından biri olacak. Kılılı da Kipaş kağıt fabrikasının önündeki ağaçlık alana millet bahçesi düşünüyoruz. Yeşilyöre Mahallemize de bir tane millet bahçesi ve spor tesisi düşünüyoruz

ŞEHİR KAPILARI

Türkoğlu’nun girişi ve Narlı yol kavşağına, Ömer Halisdemir dediğimiz çıkışındaki girişe Selçuklu mimarisinde işlemeli bir kapılar düşünüyoruz. Bunların hepsini bu yıl içerisinde yapacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri