Türkiye, Avrupa’nın en yoğun 3. hava trafiğine sahip ülkesi oldu

Türkiye, 15 Haziran'da 5.573 uçuş ile Avrupa'da en yoğun 3. hava trafiğine sahip ülke oldu. Havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı %17,8 arttı.

Türkiye, 15 Haziran 2024 Cumartesi günü hava sahasında 5.573 uçuşa hava seyrüsefer hizmeti sunarak, Avrupa'da en yoğun hava trafiğine sahip 3. ülke oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "15 Haziran 2024 tarihinde ülkemizdeki havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı 4.227'ye ulaşarak, 2023 yılının aynı günündeki 3.587 uçağa kıyasla %17,8 artış göstermiştir. Ülkemiz, havayolu sektöründe Avrupa'nın zirvesine doğru ilerleyişini sürdürmektedir" dedi.

EUROCONTROL VERİLERİ

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL’ün Performans İnceleme Birimi tarafından yapılan 15 Haziran 2024 ölçümlerine göre, Türkiye, EUROCONTROL üyesi 41 ülke arasında 5.573 uçuşla hava sahası en yoğun ülkeler arasında 3. sırada yer aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, havayolu taşımacılığına yapılan yatırımların Türkiye'yi dünya ve Avrupa havacılığında önemli bir konuma getirdiğini belirterek, "Yaptığımız yatırımlar sonucunda Türkiye havacılık alanında önemli bir aktarma merkezi haline geldi. Yaz döneminin başlamasıyla havalimanlarımızdaki hava trafiği önemli ölçüde arttı" dedi.

HAVA TRAFİĞİ ARTIŞI

Türkiye’deki hava yolu trafiğinin her geçen gün arttığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "15 Haziran 2024 tarihinde ülkemizdeki havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı 4.227'ye ulaşarak, 2023 yılının aynı günündeki 3.587 uçağa kıyasla %17,8 artış göstermiştir. Ülkemizin hava trafik sayılarının her geçen gün artarak Avrupa çapında zirveye çıkacağımıza olan inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Türkiye'de 5 ayda 27 bini aşkın elektrikli otomobil satıldı
Bu sefer de sermayeye vergi geliyor, doğrudan vergilerin payı artıyor
Bayramda 2,7 milyondan fazla kurbanlık satıldığı tahmin ediliyor

Ekonomi Haberleri