Türk Dünyasının Güçlü Sesi Ganire Paşayeva Hayatını Kaybetti!

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türk dünyasının güçlenmesini savunan değerli bir liderdi. Onun kaybı büyük bir üzüntüyle karşılanıyor.

Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Ganire Paşayeva, hayatını kaybetti. 24 Mart 1975 doğumlu olan Paşayeva, Azerbaycan'ın Tovuz şehrinde dünyaya geldi. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü mezunu olan Paşayeva, televizyonculuk kariyerine 1998'de adım attı.

2005 yılında Haydar Aliyev Fonu'nun Halkla İlişkiler Departmanı başkanlığına getirilen Paşayeva, aynı yıl yapılan parlamento seçimlerinde Tovuz Milletvekili olarak seçildi. Meclis süresince çeşitli önemli görevler üstlendi ve son olarak Milli Meclis'in Kültür Komisyonu başkanlığını yapıyordu.

24 Eylül'de başkent Bakü'de bilinmeyen bir hipotonik durum nedeniyle hastaneye kaldırılan Paşayeva, yoğun bakımda tedavi gördü, ancak hayatını kaybetti.

Ganire Paşayeva, Türkiye'de birçok etkinliğe katıldı ve Türk dünyasının güçlenmesinin, Türkiye'nin güçlenmesiyle doğru orantılı olduğunu savundu. Türk dünyasıyla ilgili birçok yazı ve konuşma yapmış olan Paşayeva, ayrıca İngilizce ve Rusça dillerini de biliyordu.

Ülkesine ve Türk dünyasına katkıları unutulmayacak olan Ganire Paşayeva'nın kaybı büyük bir üzüntüyle karşılandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ın Doğal Güzelliğiyle Tanışın: Çamlıca Restoran ve Sosyal Tesis
Kahramanmaraş'ta Hüzünlü Veda: Evde Ölü Bulunan Kişi İçin Cenaze Töreni
Depremin Ardından Kahramanmaraş'a 5 Yeni Hastane: Sağlıkta Devrim Başlıyor!

Video Haber Haberleri