Latince Adı: Diospyros kaki L.
Diğer Adları: Arabistan kirazı, cennet hurması.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Sonbahar başlangıcı meyveler elle toplanır bazı çeşitler sert iken bazı çeşitler depoda olgunlaştıktan sonra tüketilir.
Kurutma Usulü: Bazı türler sergilerde havadar yerlerde kurutulur.
Kullanma Usulü: Meyveler taze veya kuru yenerek tüketilir. D. Lotus çeşidinin odunu 100 gr suya 2 gr olarak kaynatılıp karıştırılır temizleyici olarak kullanılır.
Kullanılan Kısımlar: Meyveler ve odunu
Şifası: Kabız yapıcı, kanı temizleyici, cildi güzelleştirici, hücre yenileyicidir.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: 40 tane çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: Kısmen ılıman ve nemli bölgelerde, mikro klimalarda yetişir. Zengin toprakları sever.
Uyarılar: Depoda olgunlaşan çeşitler olgunlaşmadan yenmemelidir. Boğucu etki yapar.
Muhteviyatı: Tanen, şekerler, A vitamini, saponin, asitler vs.
Kaynak: Haber Merkez