TKDK'dan yüzde 50'ye varan hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 25 Kasım 2019 tarihinde yayınladığı IPARD II Programı Sekizinci Başvuru Çağrı İlanı ile süt, et, su ürünleri, meyve ve sebze işleme tesislerine makine/ekipman desteği vereceğini duyurdu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun yayınlamış olduğu yeni çağrı ilanı kapsamında, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması alanında yapılacak yatırımlara dair başvuruların kabul edileceği ifade edildi. Bu çağrı döneminde destek almaya hak kazanacak makine/ekipman projelerinin % 50’ye varan oranda hibe desteğinden istifade edebileceği belirtildi.

Kurumun yayınladığı takvime göre, başvuruların 2 Ocak 2020 tarihinden itibaren alınacağı ve başvuru paketlerinin en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar İl Koordinatörlüklerine teslim edilebileceği kaydedildi.

Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD II) kapsamında yayınlanan Sekizinci Başvuru Çağrı Dönemini değerlendiren Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, “Kahramanmaraş, yeni çağrı döneminde desteklenecek olan sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda işletmeye ev sahipliği yapıyor. Bu işletmelerin, ihtiyaç duyduğu makine/ekipmanları Kurumumuz desteğiyle alabilecek olmasını önemli bir fırsat olarak görüyorum. Yeni çağrı ilanıyla birlikte süt işleme ve toplama, et işleme, meyve/sebze ve su ürünleri işleme sektörlerinde işletmelerin soğutuculu taşıma aracı alımına da artık destek vereceğiz. Ayrıca biber üretim tesisleri de kırsal alanda olma şartı aranmaksızın makine/ekipman desteğimizden yararlanabilecektir.” dedi. Yatırımcıları sağlanan bu desteklerden yararlanmaya davet eden İl Koordinatörü Ceyhan, vakit kaybetmeden detaylar hakkında bilgi almak üzere Koordinatörlük Yardım Masası’na müracaat edilmesinin çok faydalı olacağını vurguladı. 

Sekizinci Çağrı Dönemine ilişkin Yardım Masası’nın yanı sıra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun resmi web adresinden (www.tkdk.gov.tr) ya da 444 85 35 no’lu çağrı merkezinden de detaylı bilgi alınabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri