Ticaret Bakanlığı yılın ilk 6 ayında güvensiz ürünlere geçit vermedi

Ticaret Bakanlığı, 2024'ün ilk 6 ayında güvensiz ürünlere karşı 12 milyon lira ceza uyguladı ve denetimlerde sıfır tolerans ilkesi benimsendi.

Ticaret Bakanlığı, yılın ilk altı ayında yaptığı denetimlerle güvensiz ürünleri piyasaya sunanlara toplamda 12 milyon 695 bin 594 lira idari para cezası uyguladı. Bakanlığın yazılı açıklamasında, tüketicilerin sağlık ve güvenliğini korumak amacıyla tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncak ve deterjan gibi birçok tüketici ürününde piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtildi.

Özellikle bebek ve çocuk ürünlerine yönelik yoğun bir denetim süreci gerçekleştirildiği vurgulanarak, risk analizi sonuçlarına göre denetim planlarının hazırlandığı ifade edildi. Denetimlerde, ürünlerin kimyasal, fiziksel ve mekanik riskler açısından yanı sıra etiketlerde bulunması gereken zorunlu bilgilere de dikkat edildi.

2024'ün ilk altı ayında, 1912 firma ve 3 bin 370 parti ürün denetlendi. Mevzuata uygun olmayan ürünlerin piyasaya sunulmasının yasaklanması, toplatılması ve risklerle ilgili duyurular yapılması gibi önlemlerin yanı sıra, bu ürünleri piyasaya sürenlere ciddi idari para cezaları uygulandı. Ayrıca, ülke genelinde 2 bin 438 firmaya mevzuata uyum konusunda rehberlik faaliyetleri yürütüldü.

"GÜVENSİZ ÜRÜNLERE SIFIR TOLERANS"

Açıklamada, piyasa denetimlerinin "güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans" ilkesi doğrultusunda sürdürüldüğü ve gerekli tüm önlemlerin alındığı vurgulandı. Tüketicilerin alışveriş yaparken ürün etiketlerini kontrol etmeleri ve güvensiz ürünlerden korunmaları için "guvensizurun.ticaret.gov.tr" adresinde yayımlanan bildirimleri takip etmeleri gerektiği belirtildi.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cebe giren bozukluk 700 milyon liraya yaklaştı
En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu
Konaklama ve yiyecek hizmeti sektörü istihdamda rekor kırdı

Ekonomi Haberleri