Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında, saplar meyvelerden ayrılarak, kabuk soyularak gölgede kurutulur.
Kullanma Usulü: meyveler yenir. Saplar ve kabuk, çiçek ve yapraklar kaynatılıp demlenir. (100 cc suya 3 gr kuru sap) çekirdek içi 3 tatlı kaşığı alınır.
Kullanılan Kısımlar: meyve, sap, çiçek, kabuk, yaprak,, çekirdek içi.
Şifası: kuvvet verici, zayıflatıcı, idrar arttırıcı, kan temizleyici, ishal kesici (kabuk), hazmı kolaylaştırıcı, göğsü yumuşatıcı, öksürük kesici (kitre), çekirdek içleri cinsel iktidarsızlıkta etkilidir.
Zehirlilik durumu: yoktur.
Çeşitler: birçok çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: orta kuşak meyvesidir.
Muhteviyatı: şekerler, vitaminler (A-B-C), organik asitler, minareller (Ca-K-Fe-Zn-Na), tanen.