Soğanları soyup kabuklarını çöpe mi atıyorsunuz? Bu haberimizi okuduktan sonra soğan kabuklarını bir daha asla çöpe atmayacaksınız.
Avrupa’da her yıl 500 tona yakın soğan kabuğu çöpe atılıyor. Ancak soğan kabuklarının faydalarını öğrendikten sonra bu oran artık düşecek ve soğan kabukları çöpe atılmayacak. İşte soğan kabuklarının daha önce hiç duymadığınız faydaları…
Kalp damar hastalıklarından korur
Yapılan araştırmalar, soğan kabuklarının antioksidan deposu olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kan akışını hızlandırarak kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini ortadan kaldırdığı anlaşılmıştır.
Kolesterolü dengeler
Dr. Victor Gurewich, çiğ soğanın ve soğan kabuklarının çeşitli şekillerde tüketilmesi, yksek yoğunlukta olan yağ proteinini üretmeye yardımcı oluyor ve kolesterolü dengelediği söyleniyor. Deneye katılan ve soğan kabuğu tüketen kişilerin %30 unda kolesterolün dengelendiği ortaya çıkmıştır.
Tansiyonu dengeler
Yapılan araştırmalarda soğan kabuğunu içeriğindeki minerallerin tansiyona iyi geldiği ve tansiyon hastalarını tedavi ettiği ortaya çıkmış.
Kanser ve diyabeti engelliyor
Araştırmacı Vanesa Benitez, kolon kanseri, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler rahatsızlıkların soğan kabuğu tüketimiyle engellendiğini ortaya koydu.
Saç çıkmasına yardımcı oluyor
Araştırmalarda, içinde sülfür bulunan soğan kabuğunun saç köklerini güçlendirdiği ve saçların uzamasını hızlandırdığı görüldü.
Soğan kabuğu nasıl tüketilmeli?
Ayırdığınız soğan kabuklarını soğuk suda iyice yıkayıp temizleyin. Ardından kaynamış suyun içerisine atarak 5 dk kaynatın. Daha sonra suyunu içip tüketebilirsiniz.
Ayrıca soğan kabuklarını yemeklerinize veya salatalarınıza da ekleyebilirsiniz.