Diğer Adları: Asma kabağı, testi kabağı, kantar kabağı, kemane kabağı,
Hasat Zamanı Ve Şekli: Meyveler olgunlaşınca hasat edilir. Tohumları çıkarılıp kurutulur.
Kurutma Usulü: Gölgede.
Kullanma Usulü: Sade ya da dövülüp tatlandırılarak yenilir. Tohumu alınmış kabak; su kabı, kemane ve rebap adlı müzik aletlerinin yapımında kullanılır.
Kullanılan Kısımlar: Tohumlar.
Şifası: Müshil, ateş düşürücü, idrar söktürücüdür.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitler: Değişik varyeteleri vardır.
Yetişme Ortamı: ülkemizde ev bahçelerinde yetiştirilmektedir.
Uyarılar: Müshil olduğunda aşırı dozda kullanılmamalıdır.
Muhteviyatı: Reçine, saponin, sabit yağ.