Diğer Adları: Ayı kulağı, deve dili, balık otu.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Çiçekler ve yapraklar toplanıp kurutulur.
Kurutma Usulü: Gölgede.
Kullanma Usulü: 1 tutam kuru bitki 1 cezve suyla haşlanıp demlenir. Günde 3 bardak içilir.
Kullanılan Kısımlar: Yapraklar, çiçekler.
Şifası: Göğsü yumuşatıcı, balgam söktürücü, çıbanlar, apseler (lapa), uyuşturucu, iltihap kurutucu.
Zehirlilik Durumu: Yoktur.
Çeşitler: Birkaç çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: Kıraç yamaçlar ve yol kenarlarında bolca bulunur.
Muhteviyatı: Saponin, şekerler, uçucu yağ, sabit yağ, reçine, müsilaj, flavonlar.