Diğer Adları: Halile.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Meyveler olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulur.
Kurutma Usulü: açık havada kurutulur.
Kullanma Usulü: Günde 3-4 gr dahilen alınabilir. Ayrıca yara merhemlerinin terkibine girer.
Kullanılan Kısımlar: Meyveler.
Şifası: yüksek kabız etkiye sahiptir. Yara kapatıcı, basurlara karşı kara halile. ( 1 lt suyla 50 gr kaynatılıp soğutulup içilir) Sarı halile az miktarda müshildir. Deri tabaklanmasında da kullanılır.
Zehirlilik Durumu: yoktur.
Çeşitler: Sarı ve kara halile ve diğer türler.
Yetişme Ortamı: Tropik Hindistan. ( Türkiye’de yetişmez. Aktarlarda bulunur)
Muhteviyatı: Tanen (%40), müsilaj.