Diğer Adları: silcan, özdikeni, dikenli sarmaşık, dikenotu, mehrocan, melevcan, sircan.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Sonbaharda kökler sökülüp kurutulur. Taze sürgünler ilkbaharda toplanıp pişirilir.
Kurutma Usulü: Güneşte.
Kullanma Usulü: Demleme ve kaynatma şeklinde kullanılır. 100 gr su 5 gr kök demlenir veya kaynatılıp günde 3 çay bardağı içilir. Taze kök parçaları haricen ağrıyan yerlere sürülür.
Kullanılan Kısımlar: Kurutulmuş veya taze kökler.
Şifası: Güçlendirici, kanı temizleyici, sedef, ekzema, müshil, karaciğer rahatsızlıkları, romatizma ve eklem ağrılarında etkilidir.
Zehirlilik Durumu: yoktur.
Çeşitler: Birkaç çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: Yarı gölge yerler bahçe ve orman kenarları, çit kenarlarında rastlanır. Az dikenli ve uzun ömürlüdür.
Uyarılar: Aşırı dozda bulantı ve kusma görülür. Dozunda kullanılmalıdır.
Muhteviyatı: Rezin, nişasta, sarsaponin, tanen bulunur.