Hasat zamanı ve şekli: henüz olgunlaşmayan meyveler toplanıp dış kabukları soyulup kurutulur. Sonra öğütülür.
Kurutma Usulü: yarı gölge veya güneşte.
Kullanma Usulü: baharat olarak kullanılır.
Kullanılan Kısımlar: kurutulmuş meyveler.
Şifası: iştah açıcı, ateş düşürücü, midevi, sindirimi kolaylaştırıcı, gaz giderici, ağrı dindirici (ovularak), enfiye olarak, ısındırıcı, idrar söktürücü, güçlendirici.
Zehirlilik durumu: yoktur. Aşırı kullanılmamalı.
Yetişme Ortamı: Hindistan, uzak doğu tropikal ortamlarının yükseklerinde yetişir.
Uyarılar: karaciğer rahatsızlıklarında kullanılmamalıdır. Sivilce, ekzama, kaşıntı yapabilir.
Muhteviyatı: piperin, nişasta, uçucu yağ, rezin.