Diğer Adları: tatar karabuğdayı.
Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında, yapraklar yeşil durumda iken toplanıp kurutulur.
Kurutma Usulü: meyveler güneşte, yapraklar gölgede.
Kullanma Usulü: kurutulmuş meyveler öğütülerek un haline getirilir. Yiyecek maddesi olarak değerlendirilir. Bir yemek kaşığı kuru yaprak bir bardak su ile haşlanıp demlenir ve içilir.
Kullanılan Kısımlar: meyveler ve yapraklar.
Şifası: kılcal kan damarlarının direncini arttırır. Kanın kılcal damarlardan sızmasını azaltır. (damar geçirgenliğini azaltır). P vitamini etkisi gösterir.
Zehirlilik durumu: yoktur.
Çeşitler: iki çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: ılıman iklimlerde, boş arazilerde tabii halde yetişir.
Muhteviyatı: yaprakları ‘’rutin’’ maddesi taşır.