Diğer isimleri: hodan, ıspıt, kaldıran, sığırdili.
Hasat zamanı ve şekli: ilkbahar başlangıcında yaprak ve taze sürgünleri toplanıp taze olarak değerlendirilir.
Kurutma Usulü: gölgede.
Kullanma Usulü: bir tutam kuru bitki veya 2 tane yaprak kaynatılıp (yarım lt suyla) içilir. Sebzesinden yemek yapılır.
Kullanılan Kısımlar: toprak üstü kısımlar.
Şifası: ateş düşürücü, terletici, idrar arttırıcı, yumuşatıcı, kan temizleyici.
Zehirlilik durumu: zehirli değildir.
Çeşitler: değişik türleri vardır.
Yetişme Ortamı: orman içleri, ev bahçeleri.
Muhteviyatı: rezin, uçucu yağ, müsilaj, nitrat tuzları, saponin, vitaminler.