Diğer isimleri: kırmızı pazı, kadife, gülyusuf.
Hasat zamanı ve şekli: çiçeklenme döneminde yaprakları toplanıp kurutulur veya taze olarak değerlendirilir.
Kurutma Usulü: gölgede.
Kullanma Usulü: kaynatılıp suyu günde 3 çay bardağı içilir. Haricen lapa yapılır. Banyo da yapılabilir.
Kullanılan Kısımlar: yapraklar.
Şifası: basur (içilir veya bölgeye banyo yapılır), ateş düşürücü, yangıları giderici, sindirim sistemini temizler, karaciğeri destekler, mideye faydalıdır.
Zehirlilik durumu: yoktur.
Çeşitleri: aynı familyadan türleri vardır.
Yetişme Ortamı: bahçe ve parklarda süs bitkisi olarak yetiştirilir.
Muhteviyatı: glikoz, namnoz, protein, C vitamini, kolin, albumin, kuersetin, betain.