Diğer Adları: alma.
Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında toplanır.
Kurutma usulü: dilimlenip yarı gölge de kurutulur.
Kullanma Usulü: meyve yenir, suyu çıkarılır, meyve reçel ve marmelat yapılır. Sirkesi yapılır.
Kullanılan kısımlar: meyvesi.
Şifası: hazmı kolaylaştırıcı, cildi güzelleştirici, kan yapıcı, zihin açıcı, gözleri kuvvetlendirici, bulantı giderici, şeker hastalarına (ekşi elma) diyettir.
Zehirlilik Durumu: zehirli değildir.
Çeşitler: yüzlerce çeşidi vardır.
Yetişme ortamı: serin iklimleri sever.
Uyarılar: ilaçsız elmalar tercih edilmelidir.
Muhteviyatı: şeker, vitaminler(A-B-C-E), uçucu yağ, asitler, tanen, mineral maddeler(Fe-S-P-Si-Mn-Flor), pektin.