Diğer isimleri: Sarı sumak, tetere.
Hasat zamanı ve şekli: Haziran-ağustos aylarında yapraklar yüksekten biçilir. kurutulur
Kurutma Usulü: Güneşte veya gölgede
Kullanma Usulü: 100 gr ufalanmış kuru yaprak 1 lt suda kaynatılıp soğuyuncaya kadar demlenip süzülür. Günde 3 kez 1 er çay bardağı içilir. Yaralara kompres ve şişmelere lapa olarak kullanılır
Kullanılan Kısımlar: Taze yapraklar ve sürgün uçları.
Şifası: iltihaplanmaya karşı, deri hastalıklarında antiseptik, cerahatli kabarcıklar, yara, ayak terlemeleri, basur, çıban, dişeti iltihapları, zehirlenmelere karşı, dericikte, parfümeri, boyacılık, müzik aletleri yapımında kullanılır.
Zehirlilik durumu: yoktur.
Çeşitler: Rhus coriaria
Yetişme Ortamı: Orman bölgeleri, kuru araziler, orman açıkları, taşlıklı ormanlar
Uyarılar: iyi bir ekşi baharattır
Muhteviyatı: sepi maddeleri, tanen, şekerler, gal asidi, flavonitler, mirisitrin, eterik yağ, fustin, pinen, mirsen, kafen, sinalool, terpuneol, malik asit, tartarik asit, gövdede: Fizetin flavonidi bulunur.