SGK, Kahramanmaraş Dahil 5 İlde Bildirimde Bulunma Süresini Uzattı

SGK, depremden etkilenen 5 ilde bildirim süresini 15 Mayıs 2024'e kadar uzattı. Işıkhan, afetzedelere destek ve borç yapılandırma imkanları hakkında bilgi verdi.

SGK, depremden etkilenen 5 ilde bildirim süresini uzatma kararı aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat 2023 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında verilmesi gereken bilgi, belge ve beyannameler ile iş yeri kayıt ve belgelerinin SGK'ye sunma süresinin 15 Mayıs 2024'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Kasım 2023'te sona erecek olan mücbir sebep durumunun 30 Nisan 2024'te sona erdiğini belirtti.

Depremzedeler için süregelen desteklerin devam edeceğini vurgulayan Işıkhan, şu bilgileri verdi:

"6 Şubat 2023 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında depremden etkilenen il ve ilçelerde verilmesi gereken her türlü bilgi, belge ve beyannameler ile iş yeri kayıt ve belgelerinin SGK'ye sunma süresi 15 Mayıs 2024'e kadar uzatıldı. İş yerleri ile kendi prim ödemelerinden sorumlu sigortalıların 6 Şubat 2023'ten önce ödemesi gereken mevcut prim borçları ile 2023 yılı ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım, aralık, 2024 yılı ocak, şubat, mart aylarına ait prim borçlarının ödeme süresi 31 Mayıs 2024'e kadar uzatılacak. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde afet kapsamında yer alan işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamındaki başvurularını 31 Temmuz 2024'e kadar yapabilmesine ve bu borçluların borçlarının ilk taksitini başvuruyu takip eden ay sonuna kadar, diğer taksitleri ise bu taksiti takip eden aylık dönemler halinde ödeyebilmesine imkan sağlanacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta Bisiklet Kazası: Genç Yaşta Bir Hayat Sona Erdi
Kahramanmaraş'ta Çocuklar Kırağ İle Gülümsüyor: Konteyner Kentteki Hikaye!
THY Kahramanmaraş Depremleriden Etkilenen Bölgelerde İlave Limit Tahsis Edecek

Kahramanmaraş Haberleri