Yatırımcıların çekinden davranmasının piyasaları daha da kötüye sürüklediğini belirten Ceren; “Müteahhit firmaların çözüm ortağı olduğumuzdan dolayı döviz konusunda biraz fikir sahibi oluyoruz. Aslında doların bu kadar artmasının piyasalara çok zarar verdiğini düşünmüyorum. Ancak yatırımcılar çekingen davranıyorlar. Bu da piyasaların biraz daha kötüye gitmesine neden oluyor. Bir firmadan teklif alıyorsunuz, bugün aldığınız fiyat ile yarın aldığınız fiyat uyuşmuyor. Burada teklifi veren ya da yatırımcı zarar ediyor. Bu da yatırımlarda duraksamalara neden oluyor. Bu bekleyiş inşaat sektörünü durağanlaştırdı. 31 Mart seçimlerinden sonra Kahramanmaraş’ın merkez ilçelerinde kaliteli konut stokunun bittiğini görüyoruz. Şu anda konforlu bir ev ya da işyeri almak isterseniz bulamazsınız. Konut üretimine her şeye rağmen devam eden firmalarımız var. Bu firmalarımıza teşekkürü de borç biliriz. Belki şuanda az kazanıyorlar ama sonuçta devam ediyorlar. Özellikle büyükşehir olduktan sonra şehrin kaderini değiştirecek projeler gelişmeye başladı. İlçe belediyelerimizin tamamı şehirde yaşayan vatandaşlarımızın konforlu bir yaşam sürdürebilmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. İlçelerimiz doğu ve batıya doğru durmadan gelişmeye devam ediyor. Merkezden ziyade kırsal mahallelerimize yapılan yatırımlar şehir merkezini aratmayacak duruma geldi. Bu konuda ilçe belediye başkanlarımıza da teşekkür etmemiz gerekiyor. Özellikle Dulkadiroğlu İlçemizde yapılan yatırımlar şehrin doğuya doğru büyümesinde büyük öncelik taşıyor” dedi.
YATAY MİMARİYE İHTİYACIMIZ VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatay mimari uygulamasının yerinde bir karar olduğunu belirten Ceren, bu yapılaşmanın teknik özelliklerden çok sosyal özelliklerinin de olduğunu söyledi. Ceren; “Yeni dönemde Cumhurbaşkanımızın buyurduğu üzere yatay mimariye uygun yapılaşmamız şehrimizin güzelliğine bir o kadar daha güzellik katacaktır. Tüm dünyanın önem verdiği konu yatay mimaridir. Yüksek katlı binalara mimarlar olarak çoğumuz karşıyız. Çünkü dünyanın geleceği çocuklarımıza ve geleceğimize daha güzel bir ülke sunabilmek için şimdiden elimizden geleni yapmalıyız. Bizden sonraki çocuklara aktaramadığımız bir mahalle kültürümüz var. Şimdi binalarda insanlar kapı komşularını tanımıyorlar. Biz kapı komşumuzu tanımıyorken çocuklarımızın bundan etkilenmemesi elde değil. Çocuklar teknolojinin esiri olacaklar. Buna bakarak yatay mimarinin önemini göz ardı edemeyiz. Bu teknik bir durum değildir. En azından mahalle kültürümüzü yaşatmak adına büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
KAHRAMANMARAŞ İÇİN KALİTELİ İŞLER ORTAYA KOYALIM
Herkesin elinden geldiği kadar Kahramanmaraş için şehre faydalı olacak kaliteli işler ortaya koyması gerektiğini söyleyen Ceren, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi; “Kahramanmaraş gerçekten doğa harikası bir şehirdir. Türkiye’mizin her tarafı ayrı bir güzel ama doğa konusunda Kahramanmaraş bambaşka bir şehir. Biz halk olarak doğaya düşkünüz. Bütün bunları göz önünde bulundurarak başka memleketimizin olmadığının farkına vararak, herkesin elinden geldiği kadar şehir ekonomisine sahip çıkması gerekiyor. Paranın yatırıma dönüşmesini sağlamalıyız. Vatandaşlarımız sadece kendisine değil, çevresine de ekonomi kaynağı olsun, yatırım yapsın. Bir inşaatta yaklaşık 600 sektörün etkilendiğini biliyoruz. Mevcut müteahhit firmalarımızın az kazansa dahi yatırımlara devam etmesi gerekiyor. Özellikle masraftan kaçmadan kaliteye önem vermelerini rica ediyorum.
ZTC mimarlık olarak inşaatın her alanında faaliyet göstermeye çalışıyoruz. Müteahhit firmalara gerek olan projeleri üretiyoruz. Aynı zamanda iç tasarım faaliyetleri de yürütüyoruz. ZTC mimarlık olarak bir yılı aşkın süredir şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Kaliteli işler ortaya çıkarmayı amaçlayarak maddiyatı ikinci plana attık. Kahramanmaraş’ın faydasına olacak her türlü projeye destek çıkmaya çalışıyoruz”