Mücver, doğanın tazelikleriyle harmanlanan, enfes bir atıştırmalık lezzet! Bu pratik tarifle mücverin o çıtır çıtır tadını keşfedin ve evinizde kolayca hazırlayın...
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mücver, kabak, havuç, patates gibi sebzelerin lezzetli bir dansıyla hayat buluyor. Maydanoz, soğan, peynir gibi malzemelerle zenginleştirilen mücver, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor. Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılan mücverler, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık bir lezzet sunuyor. İşte size pratik mücver tarifi...
MÜCVER TARİFİ
Malzemeler:
3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılış:
İlk adım olarak mücver malzemelerini hazırlayın. Kabakları soyup rendenin iri kısmında rendeleyin.
Yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu minik minik doğrayın.
Kabak mücver harcını hazırlayın. Yumurtaları derin bir kaba kırın.
Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Suyunu iyice sıktığınız rendelenmiş kabakları ve doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştırın. Mücver harcınız hazır.
Mücveri tavada pişirin. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin.
Isınan yağa kabak karışımından bir kaşık dökün, çevirerek her iki tarafını da kızartın.
Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
Kabak mücverini servis edin. Mücverleri isterseniz sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.