Rüyada Ateş görmek ne anlama gelir?

Rüyada Ateş görmek ne anlama gelir? Başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer faklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Rüyada Ateş görmek; Ünlü rüya tabircileri rüyada ateş görülmesini değişik şekillerde yorumlamışlardır.

Danyâl (a. s.) yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında dumansız ateş görmesi; o kimsenin devlet başkanına yaklaşacağına, durgun olan işlerinin açılacağına ve zor olan işlerinin de kolaylaşacağına işaret eder.

Kişinin rüyasında kendisini ateşe attığını ve fakat yanmadığını görmesi; devlet tarafından zulme uğrayacağına delalet eder. Bir kimsenin kış gününde ateşte ısındığını görmesi; cennete gireceğine, ateşe girip azap gördüğünü görmesi; malından zarar edeceğine veya cehenneme girmesine sebep olacak bir günah işleyeceğine yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında insanların alevli ateşin başında toplandığını görmesi; o insanların bolluğa ve bereketli bir duruma kavuşacaklarına delalet eder.

Rüyasında ateş üzerinde et kızarttığını gören kimse; insanların gıybet etmelerine sebep olacak bir iş işleyeceğine veya kendisinin dedikoducu olacağına işaret eder. Elinde yanmış ateş gören kimse; devletten yardım görür.

Bir tüccar rüyasında dükkanının yandığını ve içinde bulunan eşyalarının kül olduğunu görmesi; malını aşırı fiyatla satıp halkı aldattığına, evinde yangın çıktığını gören kimsenin; malları zorbalar tarafından yağma edileceğine, elbisesinin yandığını gören kimsenin, akrabaları ve yakınları ile arasının açılacağına ya da malının zayi olmasından dolayı canının sıkılacağına yorumlanır.

Câbiru’l-Mağribi’nin yorumuna göre; Bir kimsenin rüyasında gördüğü ateşte eğer alev yoksa; düşmanlık ve dâvaya, eğer alev varsa hastalık yüzünden sıkıntı çekmeye, yerin altından üstüne ve oradan göğe ateşin yükseldiğinin görülmesi; o beldenin insanlarının Allah’ a isyan edeceklerine, ateşin bir yerden başka bir yere yayıldığını fakat hiçbir zarar vermediğinin görülmesi; rüyayı gören kimsenin menfaat göreceğine ve eğer fakir ise zengin olacağına delalet eder.

Rüyanızda gökten yağmur gibi ateş yağdığını görmeniz; başka milletler tarafından o rüyanın görüldüğü belde halkına savaş açılacağına ve savaş nedeniyle orada birçok insanların öleceğine işaret eder.

Ebu Said el-Vaiz’ in yorumuna göre: Rüyada ateş görülmesi iki şekilde tabir edilir. Birincisi zararlı, ikincisi zararsızdır. Bir kimsenin rüyasında yakıcı olduğu halde etrafına ışık vermeyen bir ateş görmesi; üzüntüye, hastalığa ve veba hastalığına yakalanmaya delalet eder. Özellikle ışık vermeyen alevli ateşin görülmesi; belâ ve musibet ile yorumlanır.

Kaynak: Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Rüyada Atmaca görmek ne anlama gelir?
Rüyada Atlıkarınca görmek ne anlama gelir?
Rüyada Ateşlenmeyi görmek ne anlama gelir?

Rüya tabirleri Haberleri