Rüyada Arpa görmek ne anlama gelir?

Rüyada Arpa görmek ne anlama gelir? Başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer faklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Rüyada Arpa görmek; Rüyada arpa görülmesi değişik şekillerde yorumlanmıştır. Rüyada arpa görülmesi hayır ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında bir tarlada arpa ektiğini görmesi; o kimsenin hayır ve iyilik yönünde faaliyet göstermek için bir cemiyete gireceğine, hasad zamanı gelmiş olan arpa başaklarını toplayıp demet yaptığını görmesi; faaliyetlerinden dolayı bir cemiyete başkan seçileceğine, bir değirmende arpa üğüttüğünü görmesi; yaptığı hayırlı çalışmalarının Allah tarafından kabul edildiğine dolayısıyla büyük sevap kazandığına delalet eder.

Bir başka yoruma göre bir kimsenin rüyasında bir tarladan arpa biçtiğini görmesi; o kimsenin yakında bir hastalığa yakalanacağına işaret eder.

İbn-i Sirin’ in yorumuna göre: Rüyada arpa görülmesi mala işaret eder. Bir rivayete göre de arpa beyaz olması hasebiyle gümüş para ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında eline arpa geçtiğini görmesi; o kimsenin eline mal geçeceğine, kuru, yaş ve haşlanmış arpa yediğini görmesi; hayra, kişinin kendisine arpa hediye edildiğini görmesi; kuvvete, sağlığa ve hayra erişeceğine yorumlanır.

Ebu Said el-Vaiz’ in yorumuna göre: Rüyada arpa görülmesi; sıhhat ile birlikte mal veya kısa ömürlü evlada işaret eder.

Cafer-i Sadık’ ın yorumuna göre: rüyada arpa görülmesi rızıkla birlikte çok servet ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında arpa satın aldığını görmesi; ahireti dünyaya tercih edeceğine delalet eder. İbn-i Kesir de yaklaşık bu doğrultuda yorum yapmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Rüyada Arşın görmek ne anlama gelir?
Rüyada Arş-ı Ala görmek ne anlama gelir?
Rüyada Arslan görmek ne anlama gelir?

Rüya tabirleri Haberleri