Rüyada Arazi görmek ne anlama gelir?

Rüyada Arazi görmek ne anlama gelir? Başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer faklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Rüyada Arazi görmek; Rüyada arazi görülmesi değişik şekillerde yorumlanır.

Danyâl (a. s.)’ın yorumuna göre: Rüyada arazi görülmesi; eş ile yorumlanır. Arazi satın aldığını gören kimsenin evleneceğine; kişinin kendisine ait bir araziyi sattığını görmesi; karısını, rüya gören kadın ise kocasını boşayacağına, kişinin rüyasında arazisinin mahsuldar olduğunu görmesi; evlad ve torunlaının çok olacağına; kişinin arazisinde bir şey bitmediğini görmesi; eşinin kısır olup çocuğunun olmayacağına delalet eder.

İbn-i Sirin’ in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında kendisini geniş bir sahrada görmesi; o kimsenin yolculuğa çıkacağına, kişinin yeri kazıdığını gören kimsenin; hile ile servet elde edeceğine, kişinin rüyasında toprağın kendisini yuttuğunu görmesi; musibete uğrayacağına veya eşi yüzünden servetinden olacağına, kişinin geniş bir yerden dar bir yere geçtiğini görmesi; o kimsenin günah işleyeceğine delalet eder.

Cabiru’l-Mağribi’nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında ayağının altındaki toprağın azalıp çoğaldığını görmesi; o kimsenin ömrünün sona erdiğine, toprak altında titrediğini görmesi; kokuya kapılacağına, gözünün gördüğü kadar geniş bir araziye sahip olduğunu görmesi; zengin ve kışı bi hanımla evleneceğine işaret eder.

Bir kimsenin geniş fakat bilmediği bir araziye sahip olduğunu görmesi; o kimsenin dünyaya nail olacağına ya da yabancı birisiyle evleneceğine veyahut da eline çok servet geçeceğine, arazi üzerinde oturduğunu gören kimsenin yüksek bir mevkiye geleceğine, yere bir şilte serdiğini gören kimsenin; hasta ise vefat edeceğine, zengin ise fakirleşeceğine, yerden avuç avuç toprak alıp yediğini gören kimsenin zengin olacağına, bir yolda giderken yolun kısaldığını gören kimsenin bu rüyasının pek hayır olmadığına ve bu kişinin öleceğine, önüne toprak yıkıldığının gören kimsenin ömrünün uzun olacağına, ekilmiş bir araziden çıkıp çorak bir araziye girdiğini gören kimsenin sünneti terkettiğine ve günaha girdiğine delalet eder.

Bir kimsenin bir tarladan diğer tarlaya geçerek yürüdüğünü görmesi; bir memleketten diğer memlekete yolculuk yapacağına, yere büyük abdestini bozduğunu görmesi; eline mal geçeceğine işarettir. Yere yatıp yuvarlandığını görmek iyi değildir. Yere yatıp da üstüne başına toprağın bulaştığının görülmesi; kazanca işarettir.

Bir kimsenin rüyasında yerin yarıldığını ve oradan bir hayvan çıkıp kendisiyle konuştuğunu görmesi; o kimsenin acayip işler yapacağına ve herkesin ondan kaçacağına, bir başka yoruma göre de böyle bir rüya gören kimsenin ömrünün bittiğine ve ölümünün yaklaştığına, bir başka tabire göre de bu kişinin inancının kuvvetli olmadığına yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında toprağı kazdığını görmesi; o kimsenin eğer hasta ise kendisinin veya hastası varsa onun öleceğine, bir insanı gömmek için kabir kazdığını gören kimsenin bir başkasına hile düşündüğüne, toprakta su yolu (kanal) kazdığını gören kimsenin; geçimi için bir işe giriştiğine kazıyı tamamlayıp suyu akıttığını gören kimsenin; başladığı işinde başarılı olacağına delalet eder.

Rüyasında bir yere bir çukur kazdığını gören kimsenin; hanımı ile kavga edip sonra da barışacağına, bir çukurda olup oradan çıktığını gören kimsenin hasta ise şifa bulacağına, tutuklu ise hürriyetine kavuşacağına, darda ise genişliğe çıkacağına işaretle tabir olunur.

Bir kimsenin rüyasında bir çukurda olup imdat dilediği halde kendisini kurtarmak için kimselerin gelmediklerini veya gelip de yardım etmediklerini görmesi; o kimsenin din yönünden kuvvetli olduğuna, rüyasında köprü yıktığını gören kimsenin dinini yıkacağına işaretle yorumlanır.

Bazı tabircilere göre rüyada köprü yapıldığının görülmesi; dört şekilde yorumlanır. Bunlar da: Yüksek makam ve şeref, menfaat elde etmek; din ve dünya, sığınma ve saklanma. Rüyasında bir tarlayı suladığını gören kimsenin; çok mal elde edeceğine veya evleneceğine, rüyasında tarlasını su bastığını gören kimsenin; hanımından boşanacağına işaretle tabir olunur.

Bir kimsenin rüyasında kendi tarlasının topağından kerpiç yaptığını görmesi; helal mal kazanmak için bir işte çalışacağına delalet eder.

İmam-ı Nablusi’nin yorumuna göre: Rüyada görülen toprak ve arazi, cinsine ve çeşidine göre tabir edilir. Rüyada toprağın yarıldığının görülmesi; hamile kadının kolayca doğum yapacağına veya tarla sahibinin ekimi ile kolay bir şekilde yapacağına, bir tarlanın bitkisiz boş bir halde görülmesi; kısır bir kadın veya erkekle evlilik yapılacağına delalet eder.

Rüyasında bir tarlaya sahip olduğunu gören kimsenin; eğer bekar ise evleneceğine, evli olup da çocuğu yoksa çocuk sahibi olacağına, ticaretle meşgul birisi ile ortak olacağına veya mirasa konacağına ya da bir ev satın alacağına youmlanır.

Kaynak: Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Rüyada Arı Kovanı görmek ne anlama gelir?
Rüyada Arıbeyi görmek ne anlama gelir?
Rüyada Arı görmek ne anlama gelir?

Rüya tabirleri Haberleri