Fincan tatlısı, yapımı son derece basit, ancak tadı harika olan bir tatlı seçeneğidir. Sadece 6 malzemeyle muazzam bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, bu tarifi kaçırmamanızı öneririm. Hem sade hem kakaolu olarak hazırlayabileceğiniz bu pratik ve nefis tatlıyı çay saatlerinizde, davetlerinizde veya özel günlerinizde misafirlerinize sunabilirsiniz.
Fincan Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
1 litre süt
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilin (vanilya özütü)
1 su bardağı Hindistancevizi rendesi
Üzeri İçin:
Tarçın çubukları veya isteğe bağlı olarak dilediğiniz bir meyve
Püf Noktaları:
Fincanlara sıcak muhallebi dökün ve fincanları önceden ıslatmış olun. İçerisine bir çay kaşığı su bırakmak, tatlıyı fincandan çıkarırken işleri kolaylaştırır.
Tereyağı kullanmanız tatlıya daha zengin bir lezzet katacaktır. Margarin yerine tereyağı tercih edebilirsiniz.
Bu pratik fincan tatlısı tarifiyle çay keyfinizi şenlendirebilir, misafirlerinizi lezzetli bir sürprizle ağırlayabilirsiniz.
Yapılışı:
Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.
Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilini ilave edin. Tekrar karıştırarak ocaktan alın.
Kahve fincanlarına, üstlerinde yaklaşık 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla paylaştırın.
Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına gelmeleri için tezgaha yerleştirin, ardından buzdolabında en az 4 saat kadar soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistancevizi rendesine bulayın.
Ardından tatlıları isteğe bağlı olarak tarçın çubukları veya meyvelerle süsleyerek servis tabağına alın.
Afiyet olsun!