Patlıcan kullanımında sorun yaşamayın: Bu tekniği deneyerek kararmayı önleyebilirsiniz! Usta aşçıların yıllardır tercih ettiği pratik bir yöntem.
Eğer patlıcan yemeği yaparken kararmasını engellemek istiyorsanız, işte akılda bulundurmanız gereken pratik bir yöntem. Bu teknik sayesinde patlıcanlarınızı pişirirken kararmayla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Yıllardır usta aşçılar tarafından kullanılan bu basit ama etkili yöntemi deneyerek, mükemmel lezzet ve görüntüye sahip patlıcan yemekleri hazırlayabilirsiniz. Artık patlıcanı ziyan etmek zorunda değilsiniz!
Patlıcan, Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biridir ancak birçoğumuzun karşılaştığı ortak bir sorun vardır, o da patlıcanın pişirilirken kararması. Ancak endişe etmeyin, usta aşçıların yıllardır kullandığı bir yöntem var.
Patlıcanın neden karardığını bilmeyenler için kısaca açıklamak gerekirse, içinde bulunan enzimlerin oksidasyonu sonucu renk değiştirip kararmasına neden olur.
Ancak bu sorunu çözmek için usta aşçıların yıllardır kullandığı bir teknik bulunmaktadır. Geleneksel olarak kullanılan yöntemle ilgili bilgiye sahip olmayabilirsiniz, ancak size öğretilen yanlış bir yöntem olabilir.
Patlıcanları kararmamaları ve acı olmamaları için kullanılan bu küçük ama etkili püf noktasını sizinle paylaşalım: Doğradığınız patlıcanları temiz bir bezin üzerine serin ve üzerine eşit miktarda toz şeker serpin. Bu basit uygulama, patlıcanın acı tadını ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda renk değişimini de engeller.