Öğrenci servisçileri destek bekliyorlar

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan salgının en çok kendini hissettirdiği sektörlerin başında eğitim sektörü ve taşımacılık geliyor.

13 Mart itibariyle okulların eğitime ara verilmesi ve yaz mevsiminin de gelmesiyle işlerine 7 ay boyunca mecburi ara verme gerçeğiyle yüzyüze kalan öğrenci servis şoförleri belediyeden ve devlette ödenecek harçlar konusunda yardım bekliyor.

KOSDER Başkanı Sefa Şavkılı konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamalarda 247 servis aracının 7 ay gibi uzun bir süre işlerine ara vermenin söz konusu olduğunu ifade ederek maddi olarak çok zor duruma düşen şoför esnafına belediyenin ve devletin destek olması gerektiğini vurguladı. Şavkılı şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş’ta toplam 247 öğrenci servis aracımız var. Bu araçlarımız 13 Mart itibariyle okulların tatil olması sonucunda yaz tatilinin de gelmesi itibariyle 7 ay boyunca işlerimize ara vermek zorunda kalacağız. Hiçbir kazanç olmaksızın bu araçlarımız zarar ederek yatıyor. Şoförlerimizin başka bir ek gelirleri yok. Maddi olarak çok zor duruma düşen şoför esnafı bankaların verdiği kredilere başvuruyorlar. Ki zaten bir çoğu borçlu olduğu için kredi de alamıyor. Özetle çok zor durumdalar.

BİR TAKSİDİMİZDE BELEDİYEDEN OLSUN

Kahramanmaraş büyükşehir belediyesinden  bu süreçte belediye işgaliyesi olarak ödediğimiz yıllık bin 500 liralık ücreti bizden bu yıl almamasını istedik. Biz bu ücreti zaten her yıl  2 taksit şeklinde yılın 2. Ve 9. Ayında ödüyorduk. Şubat ayı içerisinde ilk taksidimizi ödedik. Eylül ayında ödememiz gereken 2. Taksidin belediye tarafından alınmamasını istiyoruz. Bu konuda başvurumuzu yaptık ve sonuç  bekliyoruz ancak çok olumlu bir hava göremiyoruz.”

Konunun devamında devletinde araçların sigorta ve muayene sürelerini uzatması gerektiğini vurgulayan Şavkılı ‘esnafımız ekmek parası bulamaz hale geldi’ dedi.

“Fabrika gibi yerlerden talepler geliyor ancak ücretler çok az olduğu için kabul etmedik. Aylık 1000 lira yakıt masrafını çıktıktan sonra bize kalan 200-300 lira ki bunun kaza-bela gibi musibetler olma ihtimalini göz önünde bulundurursak bizi kurtarmıyor. Araçların her biri 100-150 bin lira değerinde.  Dolayısıyla aracın fren- balata gibi malzemelerini dahi karşılamıyor. Bu yüzden göndermedik. Ayrıca şoför esnafı kısmi sigortalı göründükleri için bu süreçte yapılan yardımların da birçoğundan faydalanamadılar. Devletten isteğimiz bizim bu süreçte  araçlarımızın sigorta ve muayene sürelerimizin uzatılmasıdır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aktüel Haberleri