Nohudun haşlama suyuna eklemenin yemeği lokum gibi yapacağını söylemiştik! İşte size, birazcık marifetle hazırlayabileceğiniz lokum gibi etli nohut yemeği tarifi:
Nohut, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem besleyici hem de lezzetli olan nohut, çeşitli yemeklerde kullanılarak farklı tatlar ortaya çıkarabilir. Nohutun haşlama suyuna eklenmesi ise yemeği daha da lezzetlendirebilir. Buyurun, lokum gibi etli nohut yemeği tarifi!
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gram kuşbaşı doğranmış et
Yarım su bardağı nohut haşlama suyu
Yarım su bardağı su
1 soğan
2 domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:
Bir tencerede doğranmış soğanları ve etleri sıvı yağ ile kavurun.
Üzerine doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
Haşlanmış nohutu, nohut haşlama suyunu ve suyu ekleyerek karıştırın.
Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip kısık ateşte pişirin.
Ocaktan almadan önce ezilmiş sarımsakları ekleyerek karıştırın.
Bu tarifle, lokum gibi etli nohut yemeğinizi kolayca hazırlayabilirsiniz. Nohutun haşlama suyunun eklenmesi, yemeğin lezzetini zirveye taşırken, et ve diğer malzemelerle mükemmel bir uyum yakalamanızı sağlar. Pilav ya da ekmekle servis edildiğinde doyurucu ve lezzetli bir öğün sizi bekliyor olacak. Afiyet olsun!