Naci Görür'den 7,2'lik deprem uyarısı! O faya dikkat çekti

Deprem uzmanı Naci Görür, Adana ve Hakkari için deprem uyarısı yaptı. Adana'da fay hatlarının tetiklenebileceğini, Hakkari'nin ise sıkışabileceğini belirtti.

Deprem uzmanı Naci Görür, Adana'nın Doğu Anadolu fay hattının kollarına sahip olduğunu belirterek, bu bölgede dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Görür, "Adana'ya enerji transferi olmuş olabilir ve bu durum fay hatlarını tetikleyerek depreme neden olabilir. Bu nedenle Adana'da önlemler alınmalı" şeklinde uyarıda bulundu.

Hakkari bölgesi için de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Görür, "Kahramanmaraş depremleri, Doğu Anadolu fay hattını harekete geçirdi ve Arabistan levhasının kuzeye doğru ilerlemesine yol açtı. Bu durum, Hakkari bölgesinde sıkışmalara neden olmuş olabilir. Bilimsel veriler doğrultusunda bu bölgeyi de uyarıyorum; dikkatli olunmalı" dedi.

Ayrıca Doğu Anadolu fay hattının kuzeyinde, özellikle Bingöl Karlıova ile Göynük arasında bir hareket beklediğini belirten Görür, bu hareketin Kuzey Anadolu fayının henüz kırılmamış bölgelerini tetikleyebileceğini dile getirdi. "Enerji transferleri, faylar arasında geometrik olarak bağlantılıdır. Doğu Anadolu fayında yaşanan büyük hareketler, Bingöl'den Erzincan'a kadar olan kesimdeki hareketi hızlandırmış olabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sosyal medyadan "yardım ilanı" vererek toplanan bağışları DEAŞ ve El-Kaide'ye aktardılar
Adalet Bakanlığı 300 icra müdürü ve müdür yardımcısı alacak
Bakan Göktaş: 18 Eylül'de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atayacağız

Gündem Haberleri