Çıtır çıtır patatesli börek yapmanın püf noktalarını keşfedin! İşte ağızda dağılan Patatesli Börek tarifi...
Malzemeler:
3 adet yufka
4 adet orta boy patates
1 orta boy soğan
Yarım demet taze maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
1 adet yumurta (üzeri için)
Yapılışı:
İlk olarak patatesleri haşlayın ve iyice ezin. Soğanı küçük doğrayın, taze maydanozu inceltin.
Bir tavada sıvı yağ ile doğranmış soğanı kavurun. Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın. En sonunda inceltilmiş taze maydanozu ilave edip bir süre daha karıştırarak ocaktan alın.
Yufkaları tezgaha serin ve üzerine sıvı yağ sürün. 3. yufkayı sererken kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin.
Sonra yufkanın geniş tarafına hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloyu istediğiniz genişlikte kesin.
Hazırladığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!