Minikler Ramazan’ın Ruhunu Sanatla Keşfediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında “Karagöz ve Hacivat ile Hayatı Öğreniyoruz” adlı tiyatro gösterisi ve “Ramazan Feneri Yapım Atölyesi”ni çocuklarla buluşturdu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının maneviyatını çocuklara daha derinden hissettirmek amacıyla birbirinden renkli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde “Karagöz ve Hacivat ile Hayatı Öğreniyoruz” adlı tiyatro gösterisi ve “Ramazan Feneri Yapım Atölyesi” çocuklarla buluştu. Geleneksel gölge oyununu modern bir anlatımla sahneleyen tiyatro gösterisi, çocuklara hem keyifli anlar yaşattı hem de Ramazan’ın manevi değerleri hakkında farkındalık kazandırdı. Karagöz ve Hacivat’ın eğlenceli diyalogları eşliğinde minikler, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve sabrın önemini öğrendi.

El Becerileri Gelişiyor, Hayal Dünyaları Zenginleşiyor

Etkinlikler kapsamında düzenlenen Ramazan Feneri Yapım Atölyesi ise çocukların hem el becerilerini geliştirmesine hem de hayal dünyalarını zenginleştirmesine katkı sağladı. Minikler, geleneksel Ramazan fenerlerini kendi elleriyle tasarlayarak eğitici ve keyifli bir vakit geçirdi. Renkli fenerlerle Ramazan coşkusunu yaşayan çocuklar, aynı zamanda sosyal bir ortamda üretmenin mutluluğunu da tattı. Çocukların büyük bir ilgiyle katıldığı etkinlikler ebeveynlerden de tam not aldı. Etkinliklerin, çocukların Ramazan’ın manevi iklimini daha derinden hissetmesi açısından çok değerli olduğunu belirten anne babalar, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş İstiklalspor 3-0 Orduspor
Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm için yeni talimat verdi
BBP Genel Başkanı Destici, Kahramanmaraş'ta iftar programında konuştu:

Kahramanmaraş Haberleri