MasterChef'ten nefis bir sır: Kahramanmaraş'ın ünlü MARAŞ D BÖREK tarifi! Usta şef dokunuşuyla, evinizde lezzet şöleni başlasın. Deneyin, lezzetin tadını çıkarın!
MARAŞ D BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
Hamur İçin:
3,5 su bardağı un (isteğe göre arttırılabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 ile 2 bardak arası su
İç Harcı İçin:
Yarım kilo çökelek veya lor
1 adet büyük boy soğan
1 çay bardağından az eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
3-4 dal maydanoz
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
İlk olarak soğanı doğrayıp, yağ ile kavurun.
Ardından salça ve tuz ekleyip karıştırın.
Çökeleği ekleyin ve 1-2 dakika kısık ateşte kavurun.
Altı kapatıp doğranmış maydanozu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
İç harç dinlenirken hamur yoğurulur. Hamurun kıvamı normal bir hamur kıvamında olmalıdır.
Hamuru 5 dakika dinlendirip açma işlemine başlayın. Hamurdan küçük bezeler yapın ve unlanmış bir zeminde açın.
Açılan hamurun ön kısmına iç harçtan bir yemek kaşığı koyun. Diğer boş kısmı üzerine kapatıp kenarlarını bastırarak kapatın.
Daha sonra çay bardağı altlığıyla uç kısmını ince bir şekilde kesin, böreği D şeklinde şekillendirin.
Bu işlemi tüm bezelerle uygulayıp bitirin.
Kızgın yağda börekleri kızartın.
Pişen börekleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını emdirin.
Afiyet olsun!
Not: Bu nefis Maraş D böreği tarifi ile sevdiklerinizi lezzet şölenine davet edebilirsiniz!