Panale, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Hafize Öksüz, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Mengeloğlu, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KSÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Yekta Gezginç, panelistler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panel açılış konuşmaları ile devam etti.
Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen KSÜKAM Müdürü Prof. Dr. Yekta Gezginç “Bu yıl etkinliğimizi Kadın Çalışmaları ve Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme Merkezi, KSÜ Sosyal Hizmetler Meslek Yüksekokulu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve KSÜ Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu ve Sosyal Farkındalık Öğrenci Topluluğumuzun destekleri ile hazırlamış bulunuyoruz. Panelimizin verimli geçmesini diler, emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.
KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı ise yaptığı konuşmada “Her yerde her şeye karşı bir şiddet var. Toplumumuzda sorunlar büyüdükçe şiddete dönüşüyor. Bundan en fazla etkilenen kesim ise hiç şüphesiz kadınlar. Ayrıca diğer şiddet konularına da dikkat çekmek gerekiyor. Şiddetin sebeplerini araştırarak daha iyi önlemler alınmasına ihtiyaç var. Bu gibi panellerle şiddetin önüne geçecek ihtiyaçları belirlemek için çalışmalar yapıyoruz. Panelin gerçekleştirilmesinde başta ilimizin kurumları olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü KSÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebru Fındıklı’nın yaptığı “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Paneli”ne geçildi.
Panelde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme Merkezi Müdür Yardımcısı Psikolog Uygar Evin Çelik, “Şiddet Nedir? Kadına Yönelik Şiddet ve 6284 Sayılı Kanun” başlıklı sunumunu, KSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Merve Kaya Buzkıran “Mizojini/Kadın Düşmanlığı” başlıklı sunumunu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran “Büyükşehir Belediyesinin Kadın Çalışmaları” başlıklı sunumunu, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Mustafa Çot ise “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin Rolü” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Panel sonunda dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan panelistlere protokol üyeleri tarafından belge takdimi gerçekleştirildi.
Panel, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: Haber merkezi