KSÜ ailesi geleneksel bayramlaşma töreni ile bir araya geldi

KSÜ, Kurban Bayramı vesilesiyle düzenlenen törende akademik ve idari personeli bir araya getirdi. Törende bayramın anlamı ve önemi vurgulandı, ikramlar eşliğinde bayramlaşıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kurban Bayramı vesilesiyle bir bayramlaşma töreni düzenledi. Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci, Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Hafize Öksüz, Genel Sekreter Vekili Sumru Coşkun, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Tören, KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdussamed Söyler’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, “Üniversitemizin değerli akademik ve idari personeli olarak bir bayrama daha eriştik. Önümüzde bayramla birlikte dokuz günlük bir tatil var. Aramızda uzak memleketlerine gidecekler de bulunuyor. Depremde yaşadığımız acılar hâlâ çok taze. Bu nedenle trafikte dikkatli olmanızı rica ediyorum. Kendimizin, sevdiklerimizin ve vatandaşlarımızın canlarını tehlikeye atmayalım. Pandemi ve depremler sonrası gelen ataleti bu bayramla birlikte üzerimizden atalım. Üniversitemizin imkânlarını en verimli şekilde kullanarak ülkemize daha iyi hizmet etmeye ve üniversitemizi daha üst seviyelere taşımaya gayret edelim. Kurban Bayramınızı kutlar, sevdiklerinizle huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerim.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci ise bayramın anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaparak, “Abdussamed Söyler hocamızın okuduğu ayetlerde kurban ile ilgili Kur’an-ı Kerim’in önemli mesajları var. Kurban, yakınlık kurmaktır. Kurbiyet kelimesine baktığımızda neyle yakınlık kurmalıyız diye düşünmeliyiz. İlk olarak birbirimizle yakınlaşmalıyız. Kurban, bizi birbirimize ve Allah'a yaklaştırmalıdır. Kurbanın bir ibadet yönü ve Allah’a yakınlaşma yönü vardır. Aynı zamanda insanın kötü vasıflardan arınarak 'İnsan-ı Kâmil' olması için bir irade gerektirir. Bu çok yönlü ibadet olan Kurban Bayramında inşallah acılar sevince dönüşür. Bayramın getirdiği moralle daha güzel bir eğitim öğretim dönemine gireriz. Bu duygularla Âlem-i İslam’ın ve sizlerin bayramını kutlarım.” dedi.

Tören sonunda KSÜ ailesi, sunulan ikramlar eşliğinde birbirleriyle bayramlaştı.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta uzay ve havacılık çağı başlıyor
Çoğu zaman uçak inmeyen Kahramanmaraş Havalimanı'nda Mart ayı uçuş rakamları açıklandı
Kahramanmaraş’ta kamyonet paramparça oldu: 1 yaralı

Kahramanmaraş Haberleri