Maraş Susam ve Çörek Otu ile zenginleştirilmiş bu tarif, kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize farklı bir tat katacak.
MARAŞ ÇÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
2 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 çay bardağı zeytinyağı
6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı kavrulmuş Maraş Gurme Susam
3 yemek kaşığı Maraş Gurme Çörek Otu
5-6 su bardağı un
MARAŞ ÇÖREĞİ TARİFİ ADIMLARI:
Bir derin kasede süt, eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz, şeker, irmik, kavrulmuş susam ve çörek otunu iyice karıştırın.
Karışıma azar azar un ekleyerek parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin.
Hamur toparlandığında tezgaha alın ve pürüzsüz bir dokuya sahip olana kadar yaklaşık 1 dakika daha yoğurun.
Eğer hamur çok yumuşaksa, 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Hamuru 4 veya 5 parçaya bölün, merdane kullanarak yaklaşık yarım santimetre kalınlığında açın. Daha sonra kalıp veya bardakla yuvarlak keserek şekil verin.
Kesilen hamurları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Üzerlerine bıçak veya çatal yardımıyla desenler yapabilirsiniz.
Çörekleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında üstleri ve altları hafifçe altın sarısı renk alana kadar 25-30 dakika pişirin.
Pişen çörekleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Taze kalması için ağzı hava almayan kaplarda saklayabilirsiniz.
Maraş çöreği tarifi ile çıtır çıtır lezzetler sofralarınıza geliyor. Afiyet olsun!