Ancak beyaz tarhana çorbasıyla tanışmanın da zamanı geldi.
Kahramanmaraş'ın da yanında Uşak yöresinde de hazırlanan bu çorba, iç Anadolu'nun özel baharatları ve lezzetiyle ayrıcalıklı bir deneyim sunuyor. Yapımında kullanılan taze malzemeler ve özenli hazırlık, beyaz tarhana çorbasını gerçek bir lezzet şölenine dönüştürüyor.
Maraş Usulü Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 salata kasesi maraş tarhanası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 lt. sıcak su
Tarif:
Maraş tarhanasını iyice yıkayarak tencereye koyun.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve ıslanması için birkaç saat bekletin.
Yumuşamasını bekleyin, ardından altını açıp 15 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
İhtiyaca göre su ilave ederek istenilen kıvama getirin.
Sosu hazırlamak için yağları tavaya alın ve eridikten sonra ezilmiş sarımsakları ekleyin.
Pulbiber ve naneyi ekleyerek sosu hazırlayın.
Sosu çorbaya ilave edin ve karıştırın.
Servis yaparken üzerini ayırdığınız sosla süsleyin.
Tuzunu isteğinize göre ayarlayın.
İsteğe bağlı olarak bir miktar biber salçası veya yoğurt ekleyebilirsiniz.
Afiyetle tüketebilmeniz için ılımaya bırakın.
Geleneksel tarhana çorbasının beyaz tarhana ile yeniden yorumlandığı bu tarif, damaklarınıza şifa ve lezzet sunacak. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!